10/3/16

Elaborem el nostre propi abecedari




Hi ha mil formes de posar un abecedari en les nostres classes, la més senzilla és agafant algun abecedari d'una editorial, o dels que repartixen algunes revistes. Però sempre serà més interessant que siguen els xiquets/es els que el·laboren els seus propis abecedaris. Com ho podem fer 

Una manera de fer-ho és utilitzant la Pissarra Digital Interactiva o l'ordinador, amb internet, donat que utilitzarem aquest per a buscar les paraules. A partir d'ahí, l'abecedari es pot fer bé en gran grup o bé en xicotet grup. Tant d'una forma com de l'altra, els xiquets/es són els encarregats d'anar dient paraules de les diferents lletres.

La millor manera de fer-ho és amb grups de 4 o 5 xiquets/es, de tal manera que cada un diu una paraula de la lletra de l'abecedari que treballem. Una vegada diuen la paraula, l'escrivim en el buscador de Google, comprovant que comence per la lletra que estem treballant, i el xiquet/a que ha dit la paraula elegix el dibuix representatiu que més li agrade. Fem el mateix procés les 4 o 5 vegades, i posteriorment posem totes les imatges junt amb la lletra en majúscula i minúscula. Ací podeu vore algunes imatges de com queda el resultat:











El millor per fer aquest abecedari és anar fent cada setmana una o com a molt dues lletres, ja que no es tracta únicament de fer el que hem fet fins ara, sinó que aquestes làmines de l'abecedari s'han de completar abans de penjar-les a la classe. És per això que els xiquets/es escriuran a través del dictat les paraules elegides en les làmines, així com també repassarem les lletres, quedant un resultat semblant al següent:




Ja per últim, quan es tracte de grups de xiquets/es grans, una vegada s'ha fet en xicotet grup (cada vegada un grup de xiquets/es diferent), treballem tots l'abecedari escrivint les paraules de forma espontània, tal com podeu vore en els següents exemples:







No hay comentarios:

Publicar un comentario