18/3/16

Ja tenim la falla dels dinosaures plantada

Com vos vaig comentar l´altre dia en una entrada, en classe estàvem fent una falla de dinosaures, sobre la qual hem fet alguns dinosaures (els que us vaig ensenyar en l´entrada del passat dimarts), així com també hem fet ninots (cada xiquet/a n´ha fet un). La falla la podeu vore completa en aquesta fotografia:



El procés d´elaboració d´aquestos ninots ha sigut llarg, i en ell han participat tant els xiquets/es com les seves mares. Per començar, utilitzant caixes de cartró, les mares van fer el cos, els braços i les cames dels ninots per als xiquets/es, que es quedaren de la següent manera:


El procés per fer-ho no és difícil: hi ha que medir primer el cartó per a que tots els trossos siguen més o menys iguals; amb unes mides per al cos i unes altres per a les cames i els braços. Una vegada ho tenim ben medit, hi ha que tallar el cartó i aplanar-ho tot per a que es puga doblar bé; i ja finalment es fan els tubs de diverses mides. 

Una vegada tinguérem fet el cos, arribà l´hora de la participació dels xiquets/es, que foren els encarregats d´escollir el color del seu ninot i de pintar-lo amb pintura de témperes. Vam pintar el cos i els braços d´un mateix color (per fer com si fóra un jersei), i les cames d´un altre. Ací podeu vore l´exemple del cos i els braços pintats del mateix color:


Finalment, amb tot pintat, tocava muntar-lo, cosa per a la qual tornàrem a tindre la col·laboració de les mares, ja que ho vam apegar amb pegament de pistola. Per un altre costat, amb un globus vam fer el cap de cada un dels ninots: els xiquets/es foren els encarregats de fer-ho; jo els vaig donar el globus i anava posant-los la cola mesclada en aigua, i ells/es anaven apegant els paperets de periòdic fins a tindre les capes suficients. Ho vam deixar secar (alguns globus es van desunflar massa prompte i feren que el cap s´arrupira), i després els vam pintar de color carn. Amb això fet, tornaren a vindre les mares per ajudar-nos a acabar-ho de muntar tot: férem els peinats amb paper pinotxo, les mans amb paper de periòdic (pintades després pels xiquets/es), i cada xiquet/a decorà el seu ninot amb gomets pel jersei i per les sabates. Ací podeu vore alguns dels resultats finals (aquests estan encara sense les mans):




Amb tot fet, sols ha quedat ajuntar els ninots d´infantil i de primària i donar-li forma a la falla. Els mateixos xiquets/es han sigut els encarregats d´elegir on volien que anara cada ninot, i el resultat ha sigut el que ja vos havia ensenyat en la primera fotografia


No hay comentarios:

Publicar un comentario