9/3/16

Més recursos per treballar amb els materials escolars a principi de curs

Relacionat amb aquestos materials de principi de curs, a més del dau gràfic i del dòmino que ja us vaig ensenyar a l'anterior entrada del blog, compte amb altres recursos per treballar tant de forma manipulativa, com també per escrit. 

Per un costat, per treballar de forma manipulativa, teniu ací un encadenat d'imatges:


Com podeu vore, l'encadenat d'imatges es fa amb unes fitxes com les del dòmino d'imatges que vaig penjar a l'anterior entrada, encara que en aquest cas hi ha menor quantitat de fitxes ja que en l'encadenat del que es tracta és de formar una cadena amb les fitxes, anant unint les imatges iguals. Per exemple en aquest cas: motxilla-goma - goma-ceres dures - ceres dures-retoladors... així fins a completar la cadena. 

A classe la podríem utilitzar de dues maneres: per un costat, en grups xicotets en els quals repartirem les fitxes entre els xiquets/es i ells han d'anar posant-les segons qui tinga la imatge que haja d'anar en cada moment. I l'altra manera és de forma individual, en la qual cada xiquet/a té totes les fitxes i ha de formar la cadena completa.

Per l'altre costat, i sense deixar aquestos materials escolars, tenim també activitats per fer-les per escrit. En primer lloc, i seguint el format de les fitxes de dòmino, ací podeu vore el dictat mut en fitxes de dòmino:



Aquesta activitat es pot fer presentant les fitxes en fulls de paper totes juntes com estan ací, per a què allí en el paper escriguen els noms de forma espontània, o bé retallar i plastificar les fitxes igual com fem amb el dòmino o amb el encadenat, i que després escriguen els noms amb retolador (que després poden borrar i tornar a escriure) en cada una d'elles, també de forma espontània.

I ja per últim, per treballar directament sobre el paper, està el dictat mut en caselles, en el qual es tracta d'escriure baix de cada imatge el nom; escrivint-ho també, els xiquets/es, de forma espontània:




No hay comentarios:

Publicar un comentario