19/4/16

PROJECTE DELS DINOSAURES: COM NAIXIEN ELS DINOSAURES + ACTIVITATS

Després d'haver tractat ja "què eren els dinosaures", "com eren els dinosaures", i "on vivien els dinosaures", la següent gran qüestió a tractar era: "com naixien els dinosaures".

Com havia fet en totes les altres qüestions, el primer que vam fer va ser posar-nos a buscar informació en llibres i en la web. En aquest cas també vam buscar informació sobre com naixíem nosaltres i altres animals, per fer la comparativa amb els dinosaures. Al final, i tal com havia fet amb les altres qüestions vam acabar plasmant la informació en una làmina que vaig situar al racó dels dinosaures, així com també anotàrem informació al mapa conceptual:

 A partir d'ahí, ja començàrem a fer les ACTIVITATS

ACTIVITAT: ORDENEM EL PROCÉS DE NAIXEMENT D'UN DINOSAURE

projecte dels dinosaures
 El procés per realitzar aquesta activitat és llarg, encara que no és dificultós: el primer pas és el de pintar les 4 imatges del procés de naixement d'un dinosaure: l'ou sencer, l'ou trencant-se, el dinosaure eixint de l'ou i el dinosaure fora de l'ou. Per tal de no crear confusions, s'ha d'explicar primer que tot forma part del mateix procés: sempre és el mateix ou i el mateix dinosaure, per tant jo quan la vaig fer els vaig dir que elegiren el color que volgueren però que pintaren l'ou sempre del mateix color, i el mateix amb el dinosaure. Després, una vegada pintat, l'han de retallar, i ja posteriorment ordenar (i pegar) en l'altra fulla on hi ha una taula amb els números que marquen els passos que segueix el naixement. L'activitat aquesta és recomanable treballar-la en grups reduïts, especialment si es fa en 3 anys (que es pot fer amb ajuda) i en 4 anys. Ací podeu vore un exemple de l'activitat resolta per un xiquet de 4 anys:




ACTIVITAT: COMPTEM NIUS DE DINOSAURES
3 ANYS
 4 ANYS

5 ANYS
Aquesta activitat l'he feta a partir d'una activitat semblant que vaig trobar a Google Imatges, i de la qual he agafat els dibuixos dels nius i he anat modificant-la amb el GIMP. És una activitat que es pot fer en els 3 nivells d'infantil, però, òbviament amb diferents dificultats.

ACTIVITAT: ANIMALS ACTUALS QUE NAIXEN D'OUS
Com ja havia comentat al principi, al parlar del naixement dels dinosaures, també parlàrem del naixement de les persones i d'altres animals. En aquest cas, en l'activitat es tractava de pintar aquells animals actuals que naixen d'ous i escriure de forma espontània el seu nom. Ací podeu vore el resultat en diferents nivells:
5 ANYS
4 ANYS

3 ANYS

No hay comentarios:

Publicar un comentario