20/4/16

PROJECTE DELS DINOSAURES: QUE MENJAVEN ELS DINOSAURES + ACTIVITATS

Una altra de les qüestions importants a tractar després de totes les altres qüestions tractades és la de "què menjaven els dinosaures". Això ho aprofitàvem també per a tractar els diferents tipus d'aliments que podem menjar nosaltres; així com també per parlar de què mengen els animals actuals.

Com havia fet fins ara, vaig crear una làmina amb tota la informació tractada per afegir-la al racó dels dinosaures:
projecte dinosaures
Amb la informació clara, ja vam passar a fer les ACTIVITATS

ACTIVITAT: CLASSIFIQUEM ELS DINOSAURES SEGONS EL QUE MENGEN

En aquesta activitat es tracta de pintar els dinosaures (també es podria fer directament amb fotos i no caldria pintar-los), retallar-los, i finalment pegar-los en l'altra fulla segons si són herbívors o carnívors. L'activitat es pot fer des dels 3 anys (jo l'he feta) i és aconsellable fer-la en grups reduïts (en la meva forma de treballar, sempre preferisc treballar les coses en propostes de treballs diferents per a cada grup, amb algunes més senzilles i altres amb major dificultat).  Ací podeu vore el resultat de la realització d'aquesta activitat en 3 anys:
Sobre aquesta activitat he de dir també, que abans de realitzar-la directament sobre el paper, utilitzem les cartes de dinosaures i els dinosaures de joguet que tenim en el racó dels dinosaures, per tal de fer la classificació prèviament:
projecte dinosaures
En l'activitat amb les cartes i amb els dinosaures de joguet, es tracta de separar tots els dinosaures coneguts entre els carnívors, els herbívors, i en aquest cas també els omnívors. Es pot fer primer amb les targetes i després amb els dinosaures de joguet o a l'inrevés.

ACTIVITAT: ENCADENAT DE DINOSAURES
Per familiaritzar-nos més amb els dinosaures (i rèptils voladors), tinc aquest encadenat de dinosaures, fet amb les mateixes imatges de les cartes de dinosaures. En aquest cas es tracta de formar un encadenat el més complet possible. Per exemple, podríem formar el següent: pterodàctil-iguanodon, iguanodon-diplodocus, diplodocus-velociraptor, velociraptor-parasaurolofus... i així fins acabar-lo. Al mateix temps que va formant-se l'encadenat, es treballen també els noms dels dinosaures, i en este cas preguntem també per cada dinosaure si és carnívor o herbívor.

ACTIVITAT: ANIMALS ACTUALS CARNÍVORS I HERBÍVORS
Igual com vaig fer quan tractàrem el tema de com naixien els dinosaures, en el qual parlàrem d'animals actuals que naixen d'ous; en aquest cas parlàrem d'animals actuals que foren carnívors i herbívors. En alguns casos els xiquets/es estaven un poc confosos i es va haver d'explicar, en altres però ho tenien molt clar: sabien que animals com el lleó, el llop o el tauró eren carnívors; igual com també sabien que les ovelles o les vaques eren herbívors. En l'activitat havien de pintar de roig o verd segons foren carnívors o herbívors, i després posaven ja el nom dels animals de forma espontània; ací podeu vore un exemple d'aquesta activitat feta per un xiquet de 4 anys:

ACTIVITAT: PINTEM DINOSAURES PER DECORAR LA CLASSE





Aquesta activitat la començàrem abans de tractar que menjaven els dinosaures, però fou en aquest moment quan les anàrem acabant tots i penjant-les en la entrada de l'escola. Els dinosaures els vam pintar utilitzant ceres blanetes i témperes de colors.

No hay comentarios:

Publicar un comentario